Sunday, 12 January 2014

PMG KELANTAN 2014

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum 

First 0f all , syukur ke hadrat illahi dengan limpah dan kurnianya PMG KELANTAN 2014 telah berlansung dengan jayanya . Alhamdulillah . Jutaan terima Kasih yang tidak terhingga kepada kepada Abang-II dan Kakak-II sekalian yang sanggup melayan kerenah kami semua , yang telah banyak mencurahkan ilmu dan kasih sayang kepada kami , memberi pengajaran dan peneguran sepanjang program ini berlansung dan ceramah –II yang menusuk kalbu dan akan sentiasa terpahat dihati . Tanpa anda semua tidak akan wujud program sebegini . 
Saya sangat bersyukur kepada Allah SWT kerana saya telah dipilih untuk menyertai program ini , dan saya tidak menyangka program ini akan menjadi sesuatu yang bermakna .

 saya akui pada awalnya saya malu untuk menyertai program ini kerana saya hanya soeorang pelajar SMK dan bukannya daripada sekolah agama . Saya bersama rakan seperjuangan saya iaitu zana berhasrat akan menyertai walauapepun yang terjadi . Terasa diri ini sangat kerdil apabila melihat mereka yang berhujah di depan dengan semangat dan jayanya tanpa rasa malu untuk berk0ngsi . seriously saya tak pernah bercakap dihadapan seperti itu. Sejujurnya , saya sukakan suasana disana yang tak pernah saya rasakan sebelum ini . Alhamdulillah , Allah SWt telah membuka pintu hati saya untuk menyertai PMG . PMG yang berk0nsepkan Kekeluargaan ini sangat indah yang tak pernah ana rasakn sebelum ini . terima kasih tak terhingga buat sahabat-II seperjuangan yang sanggup menampung kelemahan dalam diri ini , sem0ga Allah SWT sentiasa menjaga kita semua . Betapa nikmat yang saya rasa apabila berada dalam program sebegini . Segala nasihat-II dan Tunjuk ajar In Shaa Allah akan selalu diingati . Banyak perkara yang telah saya belajar melalui program ini terutama dengan Cabaran yang bakal menanti di IPT .

 Terima kasih semua kerana telah memberi semangat kepada saya untuk menempuhi kehidupan secara islamik . Banyak perkara yang saya dapat melalui program ini dimana ia takkan dapat diluar sana . cara berkomunikasi itu sangat penting , dimana semasa first LDK tuh saya tak bercakap langsung apabila diminta memberikan pendapat , terlihat sedikit kesal dimuka fesi kami . Alhamdulillah , setelah diberi semangat dan dorongan semasa LDK seterusnya saya telah juga mengemukan sedikit sebanyak pendapat saya walaupun hanya sepatah dua kata . Disitu peningkatan juga lah bagi saya biarpun tidak bagi orang lain . saya berbangga sangat dengan sahabat-II seperjuangan kerana apabila sampai je kat PMG terus menjadi sahabat Akrab ibarat dah lama jumpa . SubhanaAllah , dan saya juga terikut-ikut . Betapa indahnya Ukhuwwah persaudaraan yang Allah SWT kepada kami . Sahabat ini semua adalah sahabat yang ikhlas , sahabat seperjuangan , sahabat yang ada tika susah dan senang yang sukar untuk dicari diluar sana . Allahurabbi . Kata-II yang dilemparkan adalah sangat bermakna bagi kami . Bila melihat peserta lain yang hebat-II , yang mempunyai banyak ilmu , terasa ter sangat-II kerdil disitu dibandingkan dengan diri yang serba kekurangan ilmu .Saya yang kurang berpengetahuan ini menitis air mata kerana tidak sehebat mereka dan berfikir apa aku juga akan menjadi sehebat mereka , hanya insan yang lemah , tidak tahu apa-II yang semakin hanyut diluar sana . MasyaAllah , dengan program ini hati saya terbuka untuk lebih mendalami ilmu agama sepeti mereka-II yang lain . Saya ingin menjadi seorang muslimah sejati yang sangat boleh dibanggakan oleh ibubapa dan suami suatu hari nanti .Semangat dan kerjasama sesama ahli kumpulan sangat lah ditonjolkan terutama ketua kumpulan kami yang sangat memainkan peranan beliau dalam mengendalikan kumpulan apabila fesi kami tidak dapat menghadirkan diri . saya sangat kagum dan bertuah bertemu orang yang hebat sepertinya . 


Alhamdulillah , apabila berakhirnya program ini mesti rasa sedih , rasa pilu dan sayup semua menyelinap dihati . Andai diri ini banyak kekurangan , banyak melalukan kesilapan , mengguris hati anda semua , membangkitkan kemarahan para fesi mohon ampun dan maaf . Ana hanya manusia biasa yang banyak kekurangannya , sem0ga sahabat-II , kakak-II dan abang-II dapat menerima diri ini dengan seadanya . program ini telah membawa seribu satu makna dalam hidup saya . Sem0ga cinta-II dan Ukhuwwah kami ini sampai ke jannah Mu YA ALLAH . sem0ga kita bertemu lagi suatu hari nanti di menara gading . In Shaa Allah . terasa rindu yang mendalam menyelinap dalam diri ini terhadap PMGKel14 .Ya Allah kau satukan lah kami Di jannah mu Ya Allah . YA Allah kau jaga ukhuwwah di antara kami , iman kami sem0ga tidak terkeluar dari landasan . jagalah kami diluar sana kerana dunia ini semakin fana . Kuatkan lah kami untuk menghadapi cabaran yang bakal menanti di luar sana ya Allah .


Buat sahabat-II seperjuangan , terima kasih kerana telah menerima saya manjadi sahabat anda semua , sanggup melayan karenah saya yang banyak ini . Jaga la diri semua diluar sana , Amalkan lah apa yang diAjar , jaga hati jaga iman . KITA adalah Mahasiswa MUKMIN+DAKWAH . Sesungguhnya pertemuan ini sudah ditetapkan 0leh Allah SWt . Tersangt gembira dapat kenal k0rang sume . Jangan lupa Contact-II tau . SEgala kenangan pahit manis bersamamu akan sentiasa terpahat dihati , walau ape pun , ingt ALLAH ALWAYS BE BESIDE U
Salam ukhuwwah , Sayang , RIndu , Kasih , cinta buat PMGKel14 .
PMG KELANTAN SEMEMANGNYA TERBAIKK0 o000 orang cute mengomen: